DVP-323 – OTDR, instrument za merenje karakteristika optičkih vlakana

Optički reflektometar (Optical Time Domain Reflectometer – OTDR) koristi reflektometarsku metodu u vremenskom domenu koja spada u nedestruktivne metode za merenje podužnog slabljenja i karakteristika optičkog vlakna.

Metoda se bazira se na merenju reflektovane snage periodično ubacivanih impulsa u optičko vlakno. Ubačeni impulsi putuju kroz vlakno i zbog pojave rasejanja iz svakog preseka vlakna vraća se mali deo snage na ulaz vlakna gde se merenje vrši na fotodetektoru OTDR-a.

To je osnovni alat za izgradnju, postavljanje i održavanje optičkih magistralnih kablova i pasivnih optičkih mreža (PON, GPON, …).

Serija DVP323 je prenosivi OTDR uređaj visokih performansi predstavljen u 2017. godini. Ovaj serijski proizvod koristi prednosti ekrana osjetljivih na dodir i vrši analizu u realnom vremenu. Optimizovani interfejs čini operacije jednostavnijim i prikazane rezultate korisnijim. Osim osnovne funkcionalnosti, uredjaj sadrži i merač snage (OPM – optical power meter) i izvor vidljive svetlosti (VFL – Visual fault Locator) kao standardnu dodatnu opremu. To je osnovni ali i najbolji alat za izgradnju, postavljanje i održavanje optičkih kablova i mreža.

Karakteristike:

– 5-inčni ekran osetljiv na dodir, visoke rezolucije 800 x 480 tačaka
– Kompaktan dizajn i konstrukcija, lakši, tanji i manji
– Izuzetne performanse na bliske udaljenosti; mrtva zona za dogadjaje manja od 0.8 m; mrtva zona za merenje slabljenja manja od 4m
– Podržava dinamički opseg od 28dB  36dB
– Intuitivan i brz korisnički ekran (interfejs)
– Podrška OPM i VFL

ENGLISH: 

The DVP323 series is a high-performance portable OTDR presented in 2017. This series product adopts some new techniques such as touch screen and real-time analysis. The optimized interface makes operations more convenient. Meanwhile the OPM and VFL are standard accessories. It is the best tool for fiber construction, deployment and maintenance.

Features:

  • 5 inch touch screen, 800×480 high dot array resolution
  • Compact structure design, lighter, thinner and smaller
  • Exceptional short distance performance; minimum 0.8m event dead zone; minimum 4m attenuation dead zone
  • Support 28dB to 36dB dynamic range of various application demands
  • Convenient and fast UE design
  • Support OPM and VFL

         

NAŠI KLIJENTI